• S’ha completat la preparació del terreny per a la construcció del desviament ferroviari provisional.
  • Aquest tram servirà per a mantenir la circulació dels trens mentre durin les obres per elevar el viaducte definitiu per sobre del canal y del carrer Ponent.

La primera fase de les obres del nou viaducte ferroviari del canal del Gorg s’han posat en marxa en les darreres setmanes i consistiran en la construcció  de dues vies paral·leles a les vies actuals per on circularà el tren mentre duri la segona fase del projecte, que elevarà la via actual per permetre la navegació del canal. D’aquesta manera la circulació ferroviària es mantindrà en tot moment, tot i les obres.

Aquest projecte és la gran obra de transformació de Badalona, ja que el nou passeig al voltant del canal i el mateix canal esdevindran una nova centralitat per a la ciutat. A més, l’obra millorarà significativament la connexió dels barris del nord de Badalona amb la façana marítima, a través de la rambla del Gorg i el passeig a tocar del canal. Un altre dels efectes positius des del punt de vista urbanístic serà la millora de la connexió entre el port, el front marítim, La Mora i el Gorg amb la resta de la ciutat.

D’aquesta primera fase s’han completat els primers treballs, que consisteixen en preparar el terreny on ha d’anar el viaducte alternatiu. Així, s’han portat a terme tasques de  topografia de detall (que es realitzen necessàriament en horari nocturn, quan no hi ha circulació de trens), el tancament perimetral de la zona d’obres i la revisió de l’estat del terraplè sobre el qual ha de  construir-se el desviament provisional. Cal destacar que la construcció d’aquesta variant inclou la col·locació de mantes antivibració i pantalles acústiques que evitaran molèsties al veïnat, a més de garantir la seguretat del tram de via.

Actualment, el terreny està aplanat i s’està treballant en l’habilitació de les instal·lacions (oficines, vestidors, magatzem). S’espera que en unes setmanes arribin les vies per a la seva col·locació.

Aquesta primera fase d’obres està prevista que es completi a finals d’any i que el 2025 es posi en marxa la segona fase, per elevar el que serà el viaducte definitiu per sobre del canal.


0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *