Aquesta infraestructura és necessària per poder executar els projectes previstos dins el Pla Especial d’Usos del port de Badalona

Marina de Badalona ha posat en marxa els tràmits per a licitar les obres de construcció del viaducte del ferrocarril que passarà per sobre del canal del Gorg de Badalona.

El pròxim 4 de febrer es coneixeran les ofertes que es presenten i el 30 de març el consell d’administració de la societat mercantil aprovarà l’adjudicatari. D’aquesta manera, a finals d’abril ja es podrà signar el contracte amb l’empresa adjudicatària i es fixarà el dia d’inici de les obres. El projecte suposarà una inversió pública de més de 12 milions d’euros, dels quals 8,5 són a càrrec de Marina Badalona i 3,8 a càrrec de l’Ajuntament, els quals ja estan recollits en el pressupost ordinari aprovat durant l’any 2022.

La construcció del viaducte és un element imprescindible per enllestir definitivament la construcció del nou canal del Gorg i unir el litoral badaloní i la resta de la ciutat, creant així una nova centralitat urbana. Actualment, abans d’arribar a la fase final del projecte, s’estan executant les obres per fer els primers 250 metres del canal, que van iniciar-se el passat mes de juny i que estaran enllestides durant la primavera de 2023. Els treballs inclouen l’adequació de l’espai per al desviament provisional de les vies del ferrocarril, tal com demana Adif, una actuació que és imprescindible per no interrompre el servei del ferrocarril mentre es construeix el viaducte definitiu, que podria entrar en servei l’estiu de 2024.

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha destacat “la nostra satisfacció per assolir una fita que fa 20 anys que la ciutat esperava i que per fi, després de la signatura del conveni amb Adif, hem aconseguit fer realitat”. Guijarro ha explicat que “era imprescindible publicar la licitació de l’assistència tècnica per a l’aixecament de la via per poder executar l’actuació i finalitzar la construcció del canal del Gorg, un projecte emblemàtic que feia dues dècades que estava encallat i que permetrà a Badalona ser una ciutat més cohesionada i amb un disseny urbà més atractiu per als veïns i les persones que ens visiten”.


0 comentaris

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *