Marina Badalona ha iniciat ja les sessions de participació del Pla d’Usos del port de Badalona. En la primera jornada, celebrada el dimarts 8 de novembre a la sala d’activitats nàutiques de la instal·lació portuària, Imanol Sanz, gerent del port, ha sigut l’encarregat de presentar el procés explicat les línies estratègiques d’aquest pla especial, la necessitat de dur-lo a terme a l’actualitat i quins objectius finals té per millorar el propi port i, de retruc, la ciutat de Badalona.

Posteriorment, els arquitectes Albert de Pablo i Silvia Compta han desgranat cada una de les principals novetats que aporta el projecte del nou pla d’usos presentat. Per una banda, han exposat els canvis més significatius per millorar l’accessibilitat al port amb transport públic, a peu i en vehicle privat. Per l’altra, han explicat que el port es divideix en cinc grans zones en funció dels seus usos: moll de Quimet Costa, moll de Capitania, moll Nord, canal i moll de la Ribera i, finalment, el dic de recer i la platja de la Marina. 

A la primera sessió d’aquest procés participatiu, que constarà de quatre jornades adreçades a diferents agents de la ciutat, han assistit unes 35 persones, majoritàriament operadors del port de Badalona. La sessió ha finalitzat amb una activitat de dinamització on, a través de dos grups diferenciats, els participants han pogut fer les seves aportacions personals per millorar el pla i el futur del futur del port per obrir-lo encara més a la ciutat i convertir-lo en el pol de desenvolupament econòmic i social del Barcelonès Nord.