Actualitat

Dinàmic i obert, el port de Badalona és dels complexos portuaris més moderns de Catalunya, motor de reactivació econòmica i de desenvolupament.

De la mà de Marina de Badalona SA, encarregada de la seva gestió, s’ha transformat en un port esportiu i urbà de referència. Ofereix una àmplia oferta de solucions nàutiques i de lleure de qualitat tant pels clients com per la població. L’espai que ocupa i les seves instal·lacions estan al servei de l’Àrea Metropolitana Nord de Barcelona. En 2022, els badalonins i les badalonines senten orgull de tenir un port de la ciutat i per a la ciutat. 

L’excel·lència, la innovació, el compromís amb el medi ambient i el respecte per tothom són els valors que impregnen totes les seves activitats i els seus serveis. 

El nostre port mira cap endavant sense deixar de banda el passat d’una ciutat marinera que ha viscut i viu de cara al mar, que es preocupa pel present però, per davant de tot, pensa en el futur. 

Història

Després d’un llarg temps, l’any 2005 el somni d’un port a Badalona, un deute pendent de la ciutat amb ella mateixa, es va fer realitat. El camí no va ser fàcil i des del segle XIX es van haver de superar fracassos i entrebancs. Malgrat tot, contra vent i marea, la idea va prendre per fi forma els anys 80 i l’esperat projecte va arrencar el 1999. 

Mentre les obres avançaven a bon ritme, el naixement de Marina de Badalona SA, una societat mixta formada per l’Ajuntament de Badalona i el Consell Comarcal del Barcelonès, va marcar un punt d’inflexió. Al gener del 2002 va rebre la concessió per construir i explotar el port durant les següents tres dècades. Aquell mateix any, els badalonins i les badalonines van celebrar la posada de la primera pedra amb una festa. La inauguració definitiva va arribar el juliol del 2005 amb una gran expectació per part de la ciutadania.

Des d’aleshores, el port no ha deixat de créixer, de millorar i ampliar la seva oferta. La propera fita destacada serà l’any 2024, quan s’inauguri la Rambla-Canal, que es traduirà en més serveis i més connexió amb la ciutat. 

Des del 2005, el port de Badalona no perd de vista el seu principal objectiu: ser un port de la ciutat i per a la ciutat.